Talentontwikkeling
Leiderschap

Succesvol ondernemen met het Voka Welt-programma

Inclusief ondernemen is succesvol ondernemen. De schaarste op de arbeidsmarkt maakt het moeilijker dan ooit om de juiste talenten te vinden. Het gratis Welt-traject van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen – geeft bedrijven een stapje voor in de war for talent. Dit doen ze door ondernemingen bij te staan in het ontwikkelen van een duurzaam hr-beleid en een inclusieve bedrijfscultuur. 

Diversiteit op de werkvloer betekent simpelweg dat uw team bestaat uit mensen die onderling van elkaar verschillen. Vaak wordt meteen gedacht aan verschillen in etniciteit en religieuze overtuigingen, maar verschillen in leeftijd, persoonlijkheid, expertise en opleidingsachtergrond vallen ook onder diversiteit. Inclusie gaat over het gelijk, eerlijk en respectvol behandelen van uw medewerkers. Uw team moet dezelfde kansen krijgen om optimaal te kunnen bijdragen aan het succes van de organisatie waarvoor u werkt. 

Diversiteit en inclusie als remedie tegen de war for talent 

Een inclusieve en diverse bedrijfscultuur vergemakkelijkt het aantrekken en behouden van talent. Nieuwe en huidige medewerkers gelijke kansen geven om hun talenten optimaal te benutten, leidt ongetwijfeld tot de beste resultaten. Een divers team zorgt dan weer voor een betere dynamiek, omdat medewerkers veel van elkaar leren. Daarnaast zorgen verschillende achtergronden ook voor nieuwe invalshoeken en ideeën. Wat natuurlijk ook weer zal leiden tot betere resultaten. 

Deze serie blogs brengt u alvast goed op weg om inclusiever aan de slag te gaan: 

 

Een inclusief hr-traject dankzij Welt 

Het Welt-traject 2021-2022 van Voka omvat ondertussen 120 West-Vlaamse ondernemingen die zich engageren voor een inclusief hr-beleid. Het programma van Voka West-Vlaanderen werd opgericht om ondernemingen te begeleiden in het creëren van een inclusieve bedrijfscultuur waar talenten van medewerkers worden erkend en ondersteund. Deelnemers die het Welt-traject helemaal doorlopen hebben, krijgen het label ‘pionier inzake diversiteit en inclusie’ overhandigd.  

Voka_beeld

 

Hoe gaat het praktisch in zijn werk? 

Het Welt-traject vertrekt vanuit een hr-scan van het bedrijf. De groeikansen worden in kaart gebracht en op basis daarvan stelt een Voka adviseur een actieplan op. Daarnaast biedt Welt ook een lerend netwerk, waar hr-verantwoordelijken en zaakvoerders van de deelnemende bedrijven ervaringen kunnen uitwisselen rond een inclusief hr-beleid. Én krijgt elke deelnemer toegang tot de netwerkorganisatie JobRoad die de schaarste aan medewerkers bestrijdt door de integratie van personen uit kansengroepen te bevorderen via werk. 

Evolutie van hr

Sinds de opstart van Peace for Talent in 2018, merken we dat human strategy wel degelijk in de lift zit. Steeds meer bedrijven merken dat een duurzaam personeelsbeleid het vertrekpunt is om te floreren. Investeren in personeel loont dus wel degelijk de moeite, dat wordt nog maar eens onderstreept door trajecten zoals Voka Welt.  

Gebaseerd op: West-Vlaamse bedrijven engageren zich voor inclusief hr-beleid 

 

Wilt u ook dat stapje voor in de war for talent? Klop eens aan bij onze experten, zij helpen u graag om pionier inzake diversiteit en inclusie te worden.