Talentontwikkeling
Leiderschap

Uw learning & development-beleid op één gecentraliseerd platform

Formeel opleidingsplan, recht op opleiding? De Arbeidsdeal verwerkte onlangs deze concepten in de arbeidsdeal, want Learning en development is belangrijk voor zowel uw werknemers als uw organisatie! Als een van de vier werkbaarheidsindicatoren zijn leermogelijkheden belangrijk voor motivatie en als buffer voor stress. Daarnaast is een Learning & Development (L&D) -beleid belangrijk het futureproof houden van uw organisatie. In een volatiele wereld, waar trends en onzekere gebeurtenissen zich in sneltempo opvolgen biedt een sterk, eenvoudig L&D-beleid u klikpedalen om de trappers niet te verliezen. Maak kennis met Culture Amp, organisatie die al deze zaken centraliseert in één employee experience platform.

one size does not fit all

Because one size does not fit all!

Wat begon als startup, is ondertussen uitgegroeid tot een multinational en referentie in hun werkveld. Met “put culture first” als kerngedachte, helpen ze organisaties tot het incorporeren van een resultaatgerichte, maar zeer persoonlijke werkcultuur. Ze bieden op dit moment een platform aan met gepersonaliseerde trajecten die leiden tot een meetbare impact op werknemer en organisatie! Dat ze waarde gedreven cultuur belangrijk vinden, bewijzen ze ook met het recentelijk behalen van een B-corp stattuut en hun anti-racist culture amp programma.

Nuttig op elk niveau

Hoe werkt het platform dan juist? Met CultureAmp wordt uw organisatie ondersteund bij Surveying, data-analyse, (growth) goal setting en tracking, en dat allemaal op een gepersonaliseerde manier voor individu en organisatie. Deze dienstverlening bewijst zijn nut op drie niveaus; dat van de werknemers, de werkgever, maar ook voor de HR-dienst bevat deze tool handige onderdelen.

analyse niveaus

WERKNEMERS

Voor de werknemers geldt een tweedelig design die hen helpt om een gestructureerd, motiverend plan op te stellen met als doel de eigen competenties uit te breiden en te groeien in de organisatie, maar ook als persoon.

Het eerste deel bestaat uit het in kaart brengen van wat de werknemer persoonlijk motiveert / ontmoedigt, 2 essentiële zaken waarmee rekening moet gehouden worden voor het plaveien van een persoonlijk ontwikkelingspad. In de eerste stap wordt dus vooral informatie over de persoon zelf verzameld, zo ook iemands persoonlijke doelen binnen het bedrijf in zijn/ haar huidige of geaspireerde rol.

In de tweede stap wordt één focusgebied gekozen (bijvoorbeeld communicatieve skills), waarna duidelijk afgelijnde, meetbare tussendoelen worden vooropgesteld. Gedurende het traject wordt de werknemer ondersteund door ingebouwde tips en tricks van experten van het platform en dienen de werknemers zelf ook te reflecteren over hun vooruitgang.

WERKGEVER

Continue vooruitgang meten op een individueel niveau zoals het Culture Amp platform dat doet, maakt het voor een manager eenvoudiger om productieve groei- en evaluatiegesprekken te houden. Er is een gecentraliseerd systeem die bijhoudt welke aspiraties iemand heeft binnen het bedrijf, waar hij of zij aan wil werken en de progressie die ze daarbij maken.

evaluatie

HR-dienst

Ook voor de HR- dienst is het nut van dit platform voor de hand liggend. L&D-doelstellingen kunnen tijdens het proces bijgehouden worden, waardoor men snel kan bijgestuurd wanneer nodig. De data biedt bijvoorbeeld inzichten in de impact van onderdelen van de jobinhoud (ownership, innovatie, probleemoplossende activiteiten) op werknemers. Daarbij kunnen ze de focus leggen op motivatie, productiviteit of ontwikkeling. Op die manier kunnen HR-verantwoordelijken gerichter inzetten op initiatieven die op dat moment demotiverend werken, zoals bijvoorbeeld een gebrek aan flexibiliteit of autonomie. Het grote voordeel is dus dat snel en doelgericht kan gewerkt worden om de werknemers gelukkig en de  organisatie futureproof te houden.

Engagement, Performance & Development!

Vanaf vijfentwintig werknemers is het nuttig voor organisaties om gebruik te maken van het talentontwikkelings platform, zegt ook Adulai Balde van het CultureAmp kantoor in Londen in een call met Peace for Talent. Dat is vooral omdat analyses, personalisatie en benchmarking slechts zinvol worden vanaf een werknemersbestand van vijfentwintig. Er kan op drie afzonderlijke manieren categoriek gekeken worden naar de organisatie. Op het niveau van engagement, performance en development, of alle drie volledig geïntegreerd .

Andere tools

Naast Learning & Development zijn er nog heel wat initiatieven die strategische compartimenten van uw organisatie in kaart brengen, dashboarden en helpen optimaliseren. Thrivepulse is een dashboarding app van Thrive Global die de weerbaarheid en risico’s op burnout bijhoudt en op basis van de cijfers ook doelgerichte interventies voorstelt om individueel welzijn in organisaties te vervolmaken. Spencer en Showpad zijn interessante tools voor organisaties met meerdere filialen om de communicatie tussen verschillende diensten te optimaliseren. Showpad gaat daarbij nog een stap verder en focust zich specifiek op marketing en salesgerichte organisaties en het verbeteren van onder meer hun buyer experience, en seller effectiveness.

Dashboarding en een persoonlijk gerichte invulling van het learning & development facet van uw organisatie is een sleutel die de poort naar succes opent.

drijvende krachten

Organisatiecultuur als drijvende kracht

Of het nu Thrivepulse, Showpad, Culture Amp of een andere tool is die u gebruikt.. Ze vertrekken allemaal vanuit hetzelfde kernidee; het monitoren en bijsturen van uw organisatiecultuur in functie van uw noden en doelstellingen. Ook met peace for talent helpen wij graag uw organisatie in het ontwikkelen van een inclusieve, resultaatgerichte bedrijfscultuur. Aarzel dus niet om contact op te nemen met ons experten team!

 

auteur: Ferre Dedecker