Talentontwikkeling
Werkgeluk

De employee journey: een praktische gids voor een duurzaam bedrijfsbeleid

Shana Verschuere - bedrijfspsycholoog

Iedereen wil wel het juiste talent in zijn bedrijf of organisatie en gepassioneerde medewerkers die u helpen om succesvol te zijn. Aangezien talent schaarser wordt, is investeren in de beleving van medewerkers een absolute must voor bedrijven en organisaties.

In dit boek omschrijven de auteurs Sascha Becker en Wenda Bolink de employee journey als een middel en geen doel op zich. De employee journey is een instrument waarmee u de belangrijkste contactmomenten tussen een werknemer en een organisatie in kaart brengt. Door de sterke en zwakke punten van de organisatie te benadrukken en inzage te geven in de werknemerservaring, kan de organisatie interventies bedenken en uitvoeren die werknemers gelukkig maken.

Investeren in de best mogelijke employee journey biedt heel wat voordelen zoals een daling van het personeelsverloop en -verzuim, een verhoging van de productiviteit en een stijging van de verkoop. Het zal ook nieuwe, getalenteerde werknemers - die de ambities van het bedrijf of de organisatie willen verwezenlijken - aanspreken.

Door het aanreiken van inzichten en tips geven de auteurs de lezer voldoende materiaal om zelf aan de slag te gaan. Enkele pluspunten van dit boek:
- de toepasbaarheid voor zowel werknemers als werkgevers
- de praktijkvoorbeelden van o.a. Univé, Antoni van Leeuwenhoek, Dura Vermeer en KLM
- de aansprekende cases uit de praktijk

Boek De employee journey

Op zoek naar een snel en eenvoudig boek om inzage te krijgen in jouw employee journey? Dan is deze titel zeker een aanrader.

Wenst u meer te weten over dit boek of de employee journey?

neem dan gerust contact op met Peace for Talent