Werkgeluk

Welness at work

“It’s how we think, how we feel, how we behave, it’s our self-esteem. If we have good self-esteem, we tend to have confidence to try things out, to not be so afraid of failure.”

Met deze quote toont Mike Ellen, Life Management Skills Manager van Mind Uk, het belang van mentale gezondheid en well-being op de werkplaats aan. Zeker Covid heeft enorme veranderingen meegebracht op de werkvloer. Er is een duidelijke negatieve impact op de fysieke en mentale gezondheid. Tribe Global, een groeiend internationaal netwerk van agentschappen, heeft een welness roundtable opgericht om inzichten te verzamelen rond deze problematiek en agentschappen te ondersteunen voor well-being programma’s op het werk.

Corporate well-being: de resultaten

In april lanceerde het netwerk hun eerste welness enquête. 44% van de Tribe Global leden en hun partners gaven aan dat ze overtuigd waren dat ze meer konden doen om hun werknemers te ondersteunen op het vlak van mentale ondersteuning.

 

Welness at work

Niet iedereen gaat actief aan de slag met well-being in het bedrijf. Verschillende redenen liggen aan de basis hiervan:

Welness at work
  • Niet voldoende erkenning van het belang van mentale gezondheid op het werk.
  • Er zijn veel landen met strenge wetgeving omtrent het verzamelen van persoonlijke informatie van werknemers. In deze gevallen moet de werkgever de werknemer aansporen om professionele hulp te zoeken.
  • Als we het hebben omtrent de thema’s wellness, stress, depressie, …dan zijn deze thema’s niet in alle landen even goed bespreekbaar.

Wat kan je als werkgever om je human capital gezond te houden?

Binnen Tribe zijn er enkele mooie voorbeelden van agentschappen die met dit thema actief aan de slag gaan.

Welness at work

Billups heeft een mentorship programma. Hierbij linken ze junior en senior profielen van verschillende divisies aan elkaar. Doel is dat ze van elkaar leren, elkaar ondersteunen en connecteren met alle teamleden.

Comma biedt yoga sessies en dit in een prachtig outdoor kader. Ze hebben een personal trainer en elke werknemer kan 1u per week beroep doen op deze dienst.

Tenslotte hebben we nog DaGusto uit Spanje. Zij bieden weekend hikes aan met klanten en praktiseren zoveel als mogelijk outdoor meetings. Ze gaan ook steeds op zoek naar projecten die het beste passen bij hun werknemers. 80% van hun werknemers zijn reeds sinds 2006 actief bij het agentschap.

Op zoek naar meer tips over hoe je wellbeing meer kan integreren op de werkvloer of hoe je jouw werknemers kan omtoveren tot gelukkige werknemers? Neem vrijblijvend contact op met één van onze experts.