Welzijn

Calm.com, om kalmte en ontspanning in uw leven te brengen

Loopt u op kantoor te stressen of wordt u helemaal gek van dat thuiswerken? Dan moet u daar iets aan doen, zegt die innerlijke stem. Misschien bent u niet het type om naar de yogales te gaan of hoort u niet bij de groep mensen die sport om stoom af te laten. Probeer dan eens de app of website van calm.com.

Calm.com is een app (voor iPhone en Android) en een website die u helpt kalmte en ontspanning in uw dagelijks leven in te bouwen. Dat kan in de vorm van begeleid mediteren, via luisterverhalen, mooie beelden en rustgevende muziek of praktische bewegingsoefeningen.

Waarom Calm?

Calm is een oplossing voor werkende mensen die niet houden van zweverig gedoe. Het is een no-nonsenseaanpak om te leren omgaan met stress, angsten, slaaptekort, etc. In vergelijking met andere apps, sites of diensten is het praktischer, simpeler en nuchterder.

U kunt Calm via de website gewoon op kantoor gebruiken als u even behoefte hebt aan relaxatie. Daarvoor hoeft u niet in een hoek op een matje te gaan zitten in yogahouding. Op het scherm ziet u ontspannende beelden en u kan er sfeermuziek bij kiezen. Oortjes in en niemand heeft last van uw ontspanningsmoment. Even 5 minuutjes er tussenuit kan al wonderen doen.

De app is gratis voor een week, om het uit te proberen. Daarna betaalt u 49,99 euro per jaar. Dat lijkt misschien veel voor 5 minuutjes ontspanning af en toe. Maar Calm is meer dan dat. Met de Calm app op uw smartphone heeft u altijd een helpend handje op zak om even tot rust te komen. Op de trein, in de file, achter uw bureau, net voor de start van een drukke vergadering of gewoon thuis in uw woonkamer. Een mindful ogenblik, het kan overal.    

Wat doet u met Calm of beter, wat doet Calm met u?

Calm kan u inzetten voor meer dan alleen een moment van ontspanning. Een overzicht:

  • Mediteren

Met Calm leert u mediteren en mindful zijn via meditatieoefeningen die u helpen als u bijvoorbeeld angst ervaart. Mindfulness kan u zien als bewust aandacht geven aan wat er hier en nu wil zijn (gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties…) zonder er direct over te oordelen. Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die u beter leert omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out, pijn, etc. en het stimuleert ook de creativiteit en verbetert de communicatie.

  • Gezond bewegen

Met handige tips, tricks en oefeningen laat Calm u via video’s zien hoe u op een gezonde manier kunt bewegen. Naast een gezonde geest een gezond lichaam dus, stap voor stap.

  • Lekker slapen

Calm helpt u ook om tot rust te komen voor het slapengaan. Enerzijds via meditatie, anderzijds door luisterverhalen en luisterboeken.

  • Kalmeren via muziek

Aangepaste muziek helpt u bij het mediteren, oefenen, bewegen en in slaap vallen. Het brengt rust en daardoor wordt u kalmer. Calm biedt daarom heel wat playlists aan zodat u kan kiezen wat op dat ogenblik bij u past.

Calm is een aanrader voor drukbezette mensen, maar ook voor studenten en jongeren.