Welzijn

Calm.com, om kalmte en ontspanning in je leven te brengen

Loop je op kantoor te stressen of word je helemaal gek van dat thuiswerken? Dan moet je daar iets aan doen, zegt die innerlijke stem. Misschien ben je niet het type om naar de yogales te gaan of hoor jij niet bij de groep mensen die sport om stoom af te laten. Probeer dan eens de app of website van calm.com.

Calm.com is een app (voor iPhone en Android) en een website die je helpen kalmte en ontspanning in je dagelijks leven in te bouwen. Dat kan in de vorm van begeleid mediteren, via luisterverhalen, mooie beelden en rustgevende muziek of praktische bewegingsoefeningen.

Waarom Calm?

Calm is een oplossing voor werkende mensen die niet houden van zweverig gedoe. Het is een no-nonsenseaanpak om te leren omgaan met stress, angsten, slaaptekort, etc. In vergelijking met andere apps, sites of diensten is het praktischer, simpeler en nuchterder.

Je kunt Calm via de website gewoon op kantoor gebruiken als je even behoefte hebt aan relaxatie. Daarvoor hoef je niet in een hoek op een matje te gaan zitten in yogahouding. Op het scherm zie je ontspannende beelden en je kunt er sfeermuziek bij kiezen. Oortjes in en niemand heeft last van je ontspanningsmoment. Even 5 minuutjes er tussenuit kan al wonderen doen.

De app is gratis voor een week, om het uit te proberen. Daarna betaal je 49,99 euro per jaar. Dat lijkt misschien veel voor 5 minuutjes ontspanning af en toe. Maar Calm is meer dan dat. Met de Calm app op je smartphone heb je altijd een helpend handje op zak om even tot rust te komen. Op de trein, in de file, achter je bureau, net voor de start van een drukke vergadering of gewoon thuis in je woonkamer. Een mindful ogenblik, het kan overal.    

Wat doe je met Calm of beter, wat doet Calm met jou?

Calm kun je inzetten voor meer dan alleen een moment van ontspanning. Een overzicht:

  • Mediteren

Met Calm leer je mediteren en mindful zijn via meditatieoefeningen die je helpen als je bijvoorbeeld angst ervaart. Mindfulness kun je zien als bewust aandacht geven aan wat er hier en nu wil zijn (gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties…) zonder er direct over te oordelen. Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je beter leert omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out, pijn, etc. en het stimuleert ook de creativiteit en verbetert de communicatie.

  • Gezond bewegen

Met handige tips, tricks en oefeningen laat Calm je via video’s zien hoe je op een gezonde manier kunt bewegen. Naast een gezonde geest een gezond lichaam dus, stap voor stap.

  • Lekker slapen

 

Calm helpt je ook om tot rust te komen voor het slapengaan. Enerzijds via meditatie, anderzijds door luisterverhalen en luisterboeken.

  • Kalmeren via muziek

Aangepaste muziek helpt je bij het mediteren, oefenen, bewegen en in slaap vallen. Het brengt rust en daardoor word je kalmer. Calm biedt daarom heel wat playlists aan zodat je kunt kiezen wat op dat ogenblik bij je past.

Calm is een aanrader voor drukbezette mensen, maar ook voor studenten en jongeren.