3
min

Hoe technische teams van sportteams kunnen leren - Keynote over motivatie en veerkracht in functie van successen

Keynote over motivatie en veerkracht in functie van successen

Met de Ghelamco Arena als achtergrond, deelde Kris Perquy in een keynote rond het aansturen van teams zijn kennis met managers van organisaties die tot het BEMAS-netwerk behoren.  In een voetbaltempel is de verwijzing naar sport nooit veraf en dus sloeg Kris in zijn presentatie een mooie brug tussen het leiden van (succesvolle) sportteams en technische teams.

Sterk netwerk, sterk merk

Elk jaar organiseert BEMAS voor hun leden een wedstrijd voor het beste technische team. BEMAS is een overkoepelende organisatie die een platform en netwerk aanbiedt voor haar klanten. Daarin wordt kennis aangeboden van goede praktijken in onderhoud en asset management, ook onderling tussen de leden. Zo slaan ze een brug naar een duurzame, competitieve industrie en economische welvaart. BEMAS contacteerde Peace For Talent om op de jaarlijkse award uitreiking van ‘Beste technisch team’ een keynote te geven rond wat en hoe van succesvolle teams!

P4Team

Kris Perquy; bedrijfspsycholoog en teamcoach in sport en business

  Motivatie, veerkracht en groepsDNA

  Wanneer het over teams gaat, zitten we nooit ver weg van sport, zeker niet als we expert Kris Perquy in zijn sterkte willen plaatsen. Zijn kennis en bagage als mental coach bij de Belgische voetbalbond diende als basis voor de keynote speech rond succesvolle teams op de awarduitreiking ‘Beste technisch team’ van BEMAS in de Ghelamco Arena te Gent. Om een succesvol team te smeden, zijn een gezamenlijke identiteit (als het ware het DNA van een team), gerichte aandacht voor resultaat en proces, maar ook inspirerend leiderschap en een veilig klimaat van essentieel belang.

  Een succesvol team is maar zo succesvol als de motivatie die het heeft om de vooropgestelde doelen te bereiken. Daarvoor grijpt Kris terug naar de erkende zelfdeterminatietheorie. Aandacht voor autonomie, betrokkenheid / betekenis en competentie van (sub)teams is van kritieke belang voor de motivatie van die teams. En om een succesvol, gemotiveerd team sterk te houden, ook na een tegenslag, is veerkracht nodig. Met het STRONG model als kapstok leert Kris de managers van verschillende organisaties om veerkrachtig te blijven in een VUCA wereld.

  De beste van de BEMAS klas

  De bedoeling van het evenement was om managers van de BEMAS-ledenorganisaties te inspireren over hoe ze kunnen bouwen aan teamspirit, hoe ze hun teams kunnen motiveren en feedback geven. En dat doel werd ruimschoots behaald. Pfizer ging dan wel naar huis met de titel ‘Beste technisch team’ (Proficiat!), maar eigenlijk iedereen won vandaag aan kennis!

  Kris Perquy bracht een inspirerend verhaal rond team development, motivatie en veerkracht
  Kris Perquy bracht een inspirerend verhaal rond team development, motivatie en veerkracht

  Ook benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op met ons!

  Laat u inspireren

  Laat u inspireren

  Wordt u graag verrast met tips over transformatie, corporate well-being en een wendbare en werkbare organisatie, om zo een future proof organisatie te worden? 
  Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

  Inspireer mij

  Ik ga akkoord met de privacy policy.