Werkgeluk

Hier brandt de lamp!

Hoe een USB-lampje zorgt voor een betere concentratie op kantoor…

Werkt u in een landschapskantoor dan is de kans groot dat u last hebt van lawaai en collega’s die u te pas en te onpas storen. Om het lawaai tegen te gaan zijn er wel middeltjes; ze werken het best als u ze combineert. Zo kan u een koptelefoon gebruiken, alle geluidjes van uw smartphone uitschakelen, afspraken maken over communicatie en geluid op de werkvloer en als u geluk hebt heeft uw werkgever ook gezorgd voor geluidsisolatie, een aparte ruimte voor apparaten die lawaai maken en telefooncellen voor langere telefoongesprekken. Maar hoe zet u uw collega’s uit?

Voor Walter, branddesigner, was de oplossing een simpel USB-lampje van Luxafor. Het lampje dat er uitziet als een vlaggetje is makkelijk te bevestigen aan uw computer en de kleur van het licht heeft een signaalfunctie. Rood staat voor ‘niet storen’, groen geeft aan dat u tijd hebt om te overleggen of een vraag te beantwoorden.

Walter vertelt dat hij en zijn creatieve collega’s eerder andere oplossingen uitprobeerden. Zo hadden ze een systeem waarbij ze met plastic olifanten op hun bureau aangaven dat ze met een groot project bezig waren en dus niet gestoord wilden worden. Maar bij kleinere projecten die ook veel concentratie vroegen, werkte dit niet. Ook de ludieke eyecatcher van de designers, een statief met een pijl boven uw hoofd waarop ‘druk bezig’ stond, was niet echt een lang leven beschoren. Maar toen kwamen ze uit bij Luxafor.

De plastic olifantjes

Voor Walter is de beschikbaarheidsindicator een succes. Voor hem is het groen of rood, beschikbaar of niet beschikbaar. Sommige collega’s vullen zelf aan met andere kleurcodes zoals oranje om alleen te storen bij hoogdringende zaken, maar dat kan voor Walter evengoed bij rood. Het systeem biedt hem sowieso meer ruimte om zich te kunnen concentreren en onafgebroken aan creatieve projecten door te werken. Want elk moment dat een taak onderbroken wordt, moet u zich weer inwerken en verliest u vaak een idee, zegt hij nog.

Interesse om meer te weten over het Luxafor USB-lampje?

neem dan contact op met onze experten