Welzijn

Hoe een rustperiode voor ons brein welzijn op het werk stimuleert

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn stress en burn-out in 2020 de belangrijkste oorzaken van afwezigheid op het werk. Ann De Bisschop schreef, in samenwerking met 12 experten, een boek met tips over een gezonde work-life balance en een gelukkiger werkleven.

In haar boek ‘Aftellen naar maandag’ gaat Ann De Bisschop in dialoog met 12 experten die elk hun ervaringen over een gelukkiger werkleven delen. Ann was een paar jaar geleden nog ‘Wellbeing Director’ bij MEDIALAAN en vertelt hoe ze in deze job terechtkwam.

Alles had te maken met haar welzijn op het werk. Ze had fysieke klachten zoals nek- en rugpijn, slaapproblemen en kreeg zelfs een aanval van hyperventilatie. Daarbovenop besefte ze dat ze haar eigenlijk niet gelukkig voelde in haar toenmalige job.

Een periode van fysieke en mentale rust drong zich op, om tot rust te komen en te herbronnen. In deze periode besefte Ann dat ze andere mensen wilde helpen voorkomen hetzelfde mee te maken. Zo werd ze Wellbeing Director in de plaats van Directeur Radio.

Uw stress de baas blijven, slimmer leren werken in plaats van langer, u werkt niet mee naar huis nemen en uw lichaam en geest blijven verzorgen zijn de vier verschillende hoofdstukken die in haar boek aan bod komen. Het boek verduidelijkt wat u als werknemer kunt doen om u gelukkiger te voelen op uw werk.

Boek Aftellen naar maandag

In het hoofdstuk over u stress de baas blijven, onderscheidt ze twee soorten stress: positieve en negatieve. Positieve stress motiveert ons en houdt ons gefocust. We hebben een bepaalde mate van stress nodig om prestaties te kunnen neerzetten. Maar te veel stress is nefast voor ons lichaam. Wanneer de druk te groot wordt, zal het ons lichaam schaden. Ons lichaam kan perfect lange periodes van stress aan, zolang we af en toe voldoende ontspannen.

Met Peace for Talent proberen ook wij mensen gelukkiger te maken op de werkvloer. Daarom beschouwen wij dit boek als een echte aanrader om u als werknemer te informeren over hoe u mentaal en fysiek gezond blijft op het werk. Daarnaast focust Peace for Talent zich ook op wat de leidinggevende kan doen om van de werkplek een aangenamere plek te maken. Daarover schreef Ann een tweede boek: ‘Wellbeing = winst’. In een volgende blog hebben we het daarover.  ‘Wellbeing = winst’ is meer gericht op leidinggevenden en samen met ‘Aftellen naar maandag’ is het een mooie leidraad voor wat we met Peace for Talent wensen te bereiken.

Wenst u meer te weten over dit boek?

neem dan gerust contact op met Peace for Talent