2
min

Waterschap Brabantse Delta; Interne mobiliteit en bedrijfscultuur

Interne mobiliteit mobiliseren

Waterschap Brabantse Delta kwam bij ons te rade voor een inspirerende keynote speech rond interne mobiliteit, waarnaar de ondernemingsraad zou komen luisteren. Waterschap Brabantse Delta is een organisatie met een heel divers personeelsbestand, van administratieve medewerkers tot IT-support en procesoperatoren. Na een intakegesprek stelden de experten van Peace For Talent voor om een werknemersbevraging uit te voeren en zo een gerichter plan tot dienstverlening te kunnen opstellen. Uit de gegevens concludeerden we dat we – om tot echte resultaten te komen – iets verder moesten gaan dan enkel een keynote rond interne mobiliteit. Waterschap stapte volledig mee in het verhaal!

Het pad uittekenen

Het sterke duo dat dit project onder handen nam bestond uit

" Tevreden met de bespreking van het thema interne mobiliteit, vanuit een ander perspectief bekeken."

Een stapje terug nemen om er vijf vooruit te zetten!

Uit de resultaten van de werknemersbevraging rond de visie over interne mobiliteit bij Waterschap bleek dat 2 op de 3 medewerkers niet helemaal tevreden waren over de huidige situatie rond interne mobiliteit. Onze experten bemerkten dat de oorsprong daarvan zich situeerde in de bedrijfscultuur en een gebrek aan vertrouwen in de organisatie door de medewerkers. Dat uit zich in een verminderde neiging om intern te solliciteren. De volgende stap bestond uit een workshop waarbij iedereen (werknemers, algemeen directeur, HR-medewerkers …) aanwezig was en gefaciliteerd werd door onze experten. Met het Theory U model (van Otto Scharmer) en een intense oefening op basis van deep democracy kwamen In een veilig klimaat heel wat zaken aan het licht. Dat manifesteerde zich in een soort wake-up call voor het management om de organisatiecultuur onder handen te nemen.

" De oefening werkte echt. Bij de opstelling had ik echt het gevoel dat het systeem mij vast zette."
" De oefening werkte echt. Bij de opstelling had ik echt het gevoel dat het systeem mij vast zette."

Eindbestemming en gevolgen

  • We gaven enkele aanbevelingen zoals het herdenken van een gedragen definitie rond interne mobiliteit waarbij persoonlijke groei als basis wordt genomen.
  • Waterschap Brabantse Delta ging hiermee actief aan de slag en heeft intussen het format van hun evaluatiegesprekken gewijzigd. Die bevatten nu een duidelijkere focus op individuele groei binnen het bedrijf. Daarnaast groeide vanuit de personeelsdienst ook een initiatief richting meer flexibiliteit. Hierdoor stijgt ook het vertrouwen in de organisatie!

Fijn dat we samen deze impact konden bereiken!

Ook benieuwd hoe we u kunnen helpen? Neem dan zeker contact met ons op!

Laat u inspireren

Laat u inspireren

Wordt u graag verrast met tips over transformatie, corporate well-being en een wendbare en werkbare organisatie, om zo een future proof organisatie te worden? 
Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inspireer mij

Ik ga akkoord met de privacy policy.