2
min

Peace For Talent en Welt slaan de handen in elkaar: een traject voor een toekomstgericht inclusief HR-Beleid

Voka zet met Welt in op het creëren en faciliteren van duurzame loopbanen in een onderneming. Dit doen ze aan de hand van een inclusief HR-beleid. Dit past volledig in het DNA van Peace For Talent, dus sloegen we de handen in elkaar om een traject aan te bieden voor ondernemers en HR-professionals. Een traject waarbij we inzicht geven in personeels-en opleidingsbeleid. 

Inclusie als sleutel tot succes

Onder inclusie op de werkvloer wordt vaak een divers personeelsbestand verstaan. Maar het gaat veel verder dan dat. Het gaat ook om het actief kunnen behoren en bijdragen aan de onderneming. Met onze diverse sessies binnen het Welt traject speelden we hier gretig op in.  Via diverse topics gaven we inzicht in hoe je je onderneming kan laten uitgroeien tot een innovatieve, concurrentiële en wendbare organisatie. 

Voor de ondernemers speelden we in op 4 belangrijke topics:

 1. Kernwaarden voor een bedrijf: Hoe bepaal je ze, hoe laat je ze leven en hoe leef je ze zelf na?
 2. Investeren in jezelf als sleutel tot een gezond en succesvol bedrijf.
 3. De wendbare organisatie: agility based strategy
 4. Innovatieve en future proof organisatie

Voor HR-professionals gingen we dieper in op volgende thema’s:

 1. Bouwen aan een inclusieve organisatiecultuur
 2. Inlcusief leiderschap, what’s in a name
 3. Investeren in het waarom van ieders loopbaanbeleid
 4. Menselijk kapitaal als stimulans voor innovatie

 

  Het traject biedt ondernemers en HR-professionals een meer helder beeld van hun HR-waarden zodat men ze ook beter kan realiseren in de praktijk. Dankzij de inzichten van de topexperten heeft men zicht op de concrete werkpunten van de onderneming en kan men er actief mee aan de slag. Het heeft hen vooral kapstokken hoe ze hun team moeten laten evolueren naar de toekomst en wat de handgrepen hiervoor zijn om te zien als het goed, beter of fout loopt. Met dit traject werken we en aan de organisatie, team en leider van de organisatie en creëren we een cultuur van meer verbinding en authenticiteit.

  Getuigenis Nele Braem - Voka West-Vlaanderen

  “Druk-druk-druk en de moeilijke zoektocht naar personeel: dat zijn de verzuchtingen die ik dagelijks hoor bij West-Vlaamse ondernemingen. Respect daarom, als een groep ondernemers en ceo’s een halve dag tijd vrijmaakt om stil te staan bij hun leiderschap en hun psychologische veiligheid. Om, zoals Bjorn het zegt even te stoppen, te landen en niet door het rood te rijden, een mentale start-to-run doen. Dat zou toch eigenlijk bij iedereen prioritair moeten zijn? Na 4 jaar bij Voka West-Vlaanderen kan ik stellen dat deze voormiddag met Bjorn één van de beste sessies ooit was.  Want in een veilige, vertrouwelijke omgeving over welzijn spreken is niet evident maar bijzonder waardevol. Deze Welt-groep liet het toe, werd er stil van en vraagt naar meer."

  Daarnaast toetsen we het steeds af met aangereikte methodieken en tools zodat deze aanpak geborgen blijft in de organisatie.

  Kortom een aanrader en zeer fijn dat Voka dit met het Welt traject krachtig ondersteunt.

  Het Peace For Talent & Welt team bestond uit: Greetje Demuelenaere, Els Maes, Bjorn Prins, Kris Perquy van Peace For Talent en Nele Braem van Voka Welt. Lees er ook alles over op Voka West-Vlaanderen ondernemers editie #6

   

   Laat u inspireren

   Laat u inspireren

   Wordt u graag verrast met tips over transformatie, corporate well-being en een wendbare en werkbare organisatie, om zo een future proof organisatie te worden? 
   Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

   Inspireer mij

   Ik ga akkoord met de privacy policy.