Welzijn

3 juni – Wereldfietsdag!

3 juni is World Bicycle Day. Op deze dag wordt de fiets en fietsen wereldwijd gepromoot. Evenementen en activiteiten zijn erop gericht om de fietscultuur in de samenleving te stimuleren en de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren. Al zullen de evenementen dit jaar wat minder talrijk zijn… Maar fietsen kan ook zonder evenement!

Wereldfietsdag is het moment om al wie fietst te bedanken en aan te moedigen en om nieuwe fietsers te overtuigen. Dit jaar kunnen we dat doen door teksten of tekeningen te maken op en langs de weg om fietsers te bedanken. Fietsen heeft een belangrijke rol bij het behalen van wereldwijde doelstellingen bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid. Daarnaast heeft het nog ontzettend veel andere voordelen…

Bij Peace for Talent willen we dat gezonde fietsen ook nog even benadrukken. Elke dag kiezen steeds meer mensen ervoor om met de fiets naar het werk te gaan. Naar het werk ‘trappen’ is een goedkoop, gezond en haalbaar alternatief geworden. Door de auto thuis te laten kiezen mensen ervoor om meer belang te hechten aan hun dagelijkse beweging (lees: gezondheid). Fietsen verbetert uw cardiovasculaire gezondheid, vermindert obesitas, versterkt uw spieren en bevordert uw bloedcirculatie. Daarnaast heeft het ook een goede invloed op uw mentale gezondheid.

Het verband tussen beweging en een goede mentale gezondheid werd intussen bevestigd in heel wat studies. Regelmatig bewegen – vooral in de buitenlucht – speelt een belangrijke rol in het onder controle houden van stress, depressieve gevoelens en angststoornissen. Ook de werkgever ziet de voordelen hiervan. Prestaties op het werk verbeteren en wie op de fiets stapt, komt in een beter humeur op zijn werk aan. Gezondere werknemers, wie wil dat overigens niet? 

Meer werknemers die naar het werk fietsen, verbetert ook het imago van het bedrijf. Een bedrijf dat aandacht schenkt aan het milieu, duurzaamheid, gezondheid en welzijn spreekt ook meer jonge mensen aan. Naar het werk fietsen betekent o.a. dat u een kleinere CO2-voetafdruk hebt. U bespaart op openbaar vervoer of brandstof en/of betalend parkeren. En het lawaai in het verkeer vermindert aanzienlijk als iedereen voor deze tweewieler kiest. Nog voordelen? Weinig onderhoudskosten en de relatief lage aankoopprijs van een fiets in vergelijking met andere voertuigen.

Springt u mee de fiets op? 
Of wilt u meer weten over gezondheid en welzijn op de werkvloer? De experten van Peace for Talent staan voor u klaar.

neem contact op