naar een future proof organisatie

talentontwikkeling

Optimaal talent management

Elke organisatie wil competente mensen aantrekken die er met goesting en werkplezier tegenaan gaan. Maar talent vinden, aantrekken en houden is alsmaar moeilijker. Het mondde zelfs uit in een tijdrovende, energie- en centenverslindende ‘war for talent’. Peace for Talent kiest voor een positieve en future proof aanpak voor geluk en welzijn op het werk. De talenten en de zingeving van de mensen zijn het vertrekpunt. Peace for Talent helpt organisaties een referentiekader te scheppen om medewerkers de mogelijkheid te geven zich verder te ontplooien in een menselijke, veilige en stuwende omgeving, klaar voor de toekomst. Talent creëren én houden is toch o zo belangrijk.

human strategists

human strategists

Zonder een hecht team is er geen organisatie. Bewust investeren in talent management en een retentiebeleid is daarom een must. Vreemd toch dat we het onderhoud van het machinepark als een evidentie beschouwen maar het onderhoud van het team niet. Een geolied team is performanter, hapert minder en kan de flow beter aan. Zelfontwikkeling en teamontwikkeling resulteren op termijn in de professionele groei van de organisatie. Een resultaatgerichte ‘human strategy’ loont. Peace for Talent helpt om de krijtlijnen van deze strategie naar een mensgerichte organisatiecultuur te trekken, ze in een plan te vertalen, adequaat uit te voeren en op te volgen.

totaalbenadering

holistische aanpak binnen organisaties

Peace for Talent gelooft rotsvast in een holistische benadering. Niet de som van alle delen is belangrijk, maar het dynamische geheel dat het welzijn en de gezondheid van individuen en organisaties beïnvloedt. Alles vormt een eenheid, zowel mentaal, fysiek, emotioneel als spiritueel. Een oppervlakkige bestrijding van symptomen is niet onze prioriteit. We graven graag dieper om uitdagingen bij de wortels aan te pakken met het oog op een duurzame evolutie en transitie.

 

u wil
future-proof-process-image
persoonlijke groei
persoonlijke groei
human leadership

Welzijn op het werk: het start bij jezelf

Alles begint bij jezelf. Jouw acties, reacties en houding als leidinggevende beïnvloeden in grote mate de manier waarop anderen in jouw organisatie zich voelen en gedragen. Het is daarom van kapitaal belang dat je zelf goed in je vel zit en werkplezier en -geluk ervaart in je functie, je taken en je bedrijfsomgeving. Peace for Talent stimuleert je groei als leidinggevende om hierdoor de teamontwikkeling te prikkelen en teamperformance te verbeteren.

algemene groei
algemene groei
think future

Investeer in teamontwikkeling

Het is belangrijk om tijd en inspanningen in het team te investeren. Peace for Talent gelooft dat teamleden elkaar kunnen versterken. Als ze goed samenwerken, energie krijgen van elkaar en vruchtbare ideeën uitwisselen, dan komt dat de organisatie ten goede. Iedereen is verbonden door een gemeenschappelijk doel en dat leidt tot een gestage professionele groei van de organisatie.

groei van de organisatie
groei van de organisatie
talent management

Naar duurzaam en innovatief talent management

Talent aantrekken is een ding. Talent behouden is een ander. Betrokkenheid, engagement en gemeenschappelijke doelen zijn enkele sleutelwoorden om het retentiebeleid te bevorderen.

Zowel in het privéleven als op het werk willen leidinggevenden en medewerkers een doel hebben, weten waaraan ze werken en de zin ervan inzien. Zeker jonge medewerkers plaatsen ontwikkeling bovenaan in hun prioriteitenlijstje bij het zoeken naar een werkgever. Om duurzaam inzetbaar te blijven, verwachten mensen dat ze hun vaardigheden en competenties kunnen blijven ontwikkelen.

 

De wereld verandert met een razend tempo en op zich kun je die wereld niet meteen veranderen. Wat je wel kunt bijsturen is de visie en de manier waarop je samen met je team in deze wereld wilt functioneren.

Hoe kunnen we helpen?

“It isn’t what we say or think
that defines us,
but what we do.”

Jane Austen

Peace for talent - footerbanner