Welzijn

Waarom investeren in welzijn noodzakelijk is om als organisatie succesvol en future proof te zijn

43 procent van de werkende Belgen geeft zijn job een score van minstens 8 op 10. Maar daarnaast vindt 23 procent of bijna één op vier het werk hooguit een 5 op 10 waard. Wat kunnen organisaties doen om bewust voor hun werknemers te zorgen en om de juiste werkomgeving te creëren? Ann De Bisschop vertelt het in haar tweede boek ‘Wellbeing = winst’.

Waar de focus in haar eerste boek ‘Aftellen naar maandag’ nog lag op hoe werknemers zelf met meer energie en enthousiasme de nieuwe werkweek kunnen aanvatten, verlegt Ann De Bisschop in dit boek het perspectief. ‘Wellbeing = winst’ wil managers en bedrijfsleiders ervan overtuigen dat investeren in welzijn geen luxe is, maar een noodzaak om als organisatie succesvol en future proof te zijn.

Een wellbeingbeleid gaat over de structurele zorg voor het welzijn van alle mensen in de organisatie. Volgende topics zijn cruciaal voor een leidinggevende, wil hij/zij het welzijn in de organisatie zo optimaal houden:

Wellbeing = winst
  • Empathisch leiderschap
  • Autonomie verlenen
  • Leren & ontwikkelen
  • Job crafting
  • Feedback geven

Zoals eerder vermeld richt Ann zich in dit boek rechtstreeks tot managers en bedrijfsleiders. Ze geeft hen zeven pijlers om een proactief wellbeingbeleid uit te werken. Daarnaast vertelt ze hoe u als leidinggevende voor gelukkige, gezonde en gemotiveerde medewerkers kunt zorgen en hoe u ten slotte uw eigen wellbeing kunt verbeteren.

Met Peace for Talent slaan wij de brug tussen leidinggevende en medewerker. We vinden het belangrijk dat ook leidinggevenden beseffen wat ze kunnen doen om het hun medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken. Op die manier kan een vruchtbare conversatie plaatsvinden tussen twee partijen die goed op de hoogte zijn van elkaars wensen en noden.

‘Wellbeing = winst’ is de ideale aanvulling op het eerste boek van Ann De Bisschop waar de focus nog lag op wat de werknemer zelf kan doen om gelukkiger te zijn op de werkvloer.

 

Wilt u meer weten hoe u als werknemer gelukkiger kunt zijn in uw job? Lees dan: ‘Hoe een rustperiode voor ons brein welzijn op het werk kan stimuleren

Ontdek het belang van gezonde en gelukkige medewerkers in: ‘Waarom je werknemers moet beschouwen als zoveel meer dan middelen

Lees ook deze tips om als werkgever de balans tussen werk en privé optimaal te houden in: ‘De balans tussen werk en privé: wat kan de werkgever doen?

Wenst u meer informatie? 

neem dan contact met ons op